Magazín o zdraví BIOmagazín.sk
www.KuponyZdarma.sk

Bojujete so svedomím pri maškrtení? Máme tip, ktorý nepoznáte

23. august 2016 autor Redakcia, kategória Strava

Všetky poznáme ten pocit, keď nás večer naháňa „mlsná“. Rady by sme si niečo malé dali k poháru vína, alebo len tak popri sledovaní televízie. A tiež všetky vieme, že večerné pojedanie je zabijak zdravého životného štýlu a teda aj postavy, ktorú sa snažíme všemožne udržiavať vo forme. Hodiny a hodiny strávené vo fitku, alebo behanie by razom stratili svoj význam, keby sme si dopriali večer nejakú nezdravú pochúťku. Existujú však aj alternatívy, ktoré môžete pred spaním zobkať a zároveň nemusíte mať výčitky svedomia. Poviem vám, ktoré to sú, chcete?

chicken-wine-apple-berries

Prvou všeobecne známou, možnosťou je samozrejme ovocie a zelenina. Jablko, hrušky, mrkva, pomaranč… každý druh ovocia a zeleniny obsahuje telu prospešné vitamíny. Mali by byť teda súčasťou nášho celodenného jedálnička. Nie len alternatívou rýchlej večere pred spaním. Síce vďaka obsahu cukru sa ovocie neodporúča na večer jesť – jedno jabĺčko vás nezabije.

beef-chilli-sweet

Ďalšou možnosťou sú semienka – tekvicové, slnečnicové alebo iné. Obsahujú množstvo vitamínov, vlákninu, minerály a rôzne stopové prvky. Ale ruku na srdce. Ktorej z nás sa večer pri „maškrtení“ chce ešte lúpať tieto semienka z tvrdej kôrky? Určite sa viac narobíme, ako si pochutnáme. Samozrejme, že v obchode dostanete kúpiť aj vopred vylúpané. Semienka v takýchto balíčkoch, ako dobre vieme, dlhým státím v regáloch strácajú na chuti. A ešte sú aj drahšie. Do tejto kategórie patria aj oriešky. Tiež sa narobíte, pokým ich vylúskate a vylúskané orechy z obchodu nie sú najlepšou voľbou. Navyše oriešky všetkých druhov sú ľahko náchylné na plesne.

beef-wine

Novinka na trhu, ktorá nám dokáže toto rozhodovanie o večernom maškrtení veľmi uľahčiť, sa volá sušené mäso. Kým na Slovensku sa teraz len dostáva do módy, v USA a západnej Európe ho jedia pravidelne. Dôvodom je takmer nulový obsah tuku a vynikajúca chuť. Vyrába sa z  najkvalitnejšieho mäska (hovädzie, bravčové, morčacie, kuracie), ktoré je zbavené tuku. Mäso vo výrobe nakrájajú na tenučké plátky, ochutia (soľou, korením poprípade chilli) a marinujú. Následne ho vysušia, zaúdia, zabalia do vrecúšok, ktoré mäsko uchovajú chutné a kvalitné na dlhú dobu. Takto vzniká zdravá, chutná a navyše bezlepková maškrta, pri ktorej naozaj nemusíte trpieť výčitkami svedomia.
Pokiaľ si doprajete večer pohárik vína, sušené mäso je ideálnou pochúťkou. V jednom balíčku je len jeden gram tuku a len jedna štvrtina gramu sacharidov. Nemusí sa špeciálne skladovať, čiže vám doma dlho vydrží.

Ak sa teda neviete rozhodnúť, čo si večer zamaškrtiť, máme jasného víťaza. Zdravá a hlavne chutná alternatíva k večernému zobkaniu dostupná už aj na Slovensku. Výhody, príchute aj zloženie nájdete na www.masomaso.sk. Dostali ste chuť? Ak áno, do poznámky pri objednávke napíšte „biomagazin“. Prvých 25 z vás dostane 20% zľavový kupón do eshopu so štýlovým detským oblečením halooshop.sk.

Text a foto: PR